Blog

jul21

Een hart voor BIO

Onze boerderij werd van generatie op generatie over gedragen. Ondertussen staan de twee broers Pieter-Jan & Maarten Noë aan het roer van ’t Livinushof. Het is onmogelijk om het huidige bedrijf alleen te runnen. Daarom stellen wij jullie graag Katty voor. Zij is één van de vaste medewerkers die het hele jaar rond op de markt in Knokke werkt.


Ik ben Katty, en ondertussen een vertrouwd gezicht aan het BIO-kraam van ’t Livinushof. Bij mijn aankomst ’s morgens om 7u in Knokke, staan de    groenten- en fruit uitgestald. De groenten van Pieter (de vorige eigenaar van het kraam) krijgen een centraal plaatsje. Alle producten van bij Pieter zijn een vaste waarde voor de klanten. Zijn kerstomaatjes zijn net snoepjes. Wie de heerlijke mixsla van Pieter op de kop wil tikken, komt best vroeg naar ons kraam.

Katty op de markt in Knokke

Ik hou van de kleuren en de geuren van onze producten. De tere kastanje champignons hebben een andere aanpak nodig dan de stoere knolselder. Als ik de donkerrode kersen door mijn handen kan laten glijden en de zoete geur van pastinaakwortel opsnuif, dan word ik vanzelf tevreden.

Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een mand zorgvuldig opgevuld met een boeket aan groenten en fruit? De hardere producten onderaan, de zachtere bovenaan. De groene en de goedrijpe banaan er tussen, de prei en warmoes langgerekt erbij. Tot slot een tros druiven en een eetklare avocado er bovenop.

 

 

Biologisch zit ‘m in de smaak! Eenmaal eraan gewend geraakt, dan wil je niets anders meer dan bio. Biologisch telen is eigenlijk de oorspronkelijke manier van het kweken van groenten en fruit. Op een verantwoorde manier met liefde voor de natuur, kortom zoals het hoort.

Ik laat jullie graag proeven!

Tips met warmoes:

  • Stoven met champignons en wat stukjes spek.
  • Stelen en blad apart stoven. Het blad mixen en een witte saus maken. Vervolgens alles door de saus mengen.

Wist je dat:

  • de vroegere tuiniers ook warmoezeniers genoemd werden?
  • warmoes veel ijzer bevat?

Tekst: Katty van Gaeveren