Blog

jul04

Het verhaal van de nieuwe aardappelen

Enkele maanden terug groeide het idee om zelf vroege aardappelen te planten. Op onze eigen velden is dit een hele uitdaging, aangezien de grond er behoorlijk zwaar is. Toeval of niet maar op het tuinbouwbedrijf van Pieter & Martine (De oorspronkelijke eigenaars van onze markt in Knokke) was er nog ruimte. We hebben de aardappelen met plastic bedekt. Hierdoor wordt er een microklimaat gecreëerd, wat resulteert in meer warmte dus een betere en snellere groei. Nadien werd de plastic weggehaald. Wij mochten beetje bij beetje ontdekken hoe deze aardappelen kleine knolletjes vormden om vervolgens uit te groeien tot de volwaardige Biogold aardappel. De Biogold aardappel is een heerlijke half-bloemige biologische aardappel. Ideaal geschikt voor frietjes en purée.

Op geregelde basis worden de aardappelen handmatig uit de grond gehaald. Hierdoor krijgt de klant op frequente basis verse aardappelen aangeboden. De aardappelen zijn rechtstreeks te koop bij ons op te boerderij te Sint-Margriete en op de markt te Knokke. Deze vindt elke woensdag & zaterdag plaats. Ook via voedselteams en andere verkooppunten zijn ze te verkrijgen.

TIP: Probeer ook onze krielaardappelen mét schil. Door het behoud van de schil worden de vitamines en mineralen bewaard. Een heerlijke smaak verzekerd!

Nieuwe Biogold aardappelen