Nieuws

aug04

Maïs

Afgelopen week boden wij u verse en 100% biologische maïskolven aan op onze markt in Knokke. Suikermaïs is vooral in bokalen of blik te verkrijgen. Deze maïs wordt voorgekookt om vervolgens op te leggen in glas of blik. Natuurlijk kan deze maïs de smaakt van een verse maïskolf verre van evenaren. Graag geven wij u mee hoe u een verse maïskolf kan klaar maken:

  1. Verwijder de groene bladeren van de kolf.
  2. Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten in kokend water. (Tot ze gaar zijn.)
  3. Laat de maïskolven uitlekken.
  4. Grill de maïskolven enkele minuten in de pan.
  5. Serveer de kolf met een klontje gezouten boter.

BIJ BBQ WEER

4. Wikkel de maïskolven in aluminium folie en laat ze grillen op de BBQ. Een klontje gezouten boter toevoegen in de aluminium folie is een echte aanrader.

Ook kan de maïs nog toegevoegd worden aan salades, en tal van andere gerechten.

Geniet er van!
’t Livinushof team

Maïskolf

 

Wil je dit artikel delen ? Share on Facebook