Markt

Vanaf oktober 2014: elke woensdag- en zaterdagvoormiddag van 7u tot 13u
Verkoop van kwaliteitsvolle biologische groenten, fruit en zuivel.

Het verhaal

Pieter en Martine op de markt

Maarten en Pieter-Jan namen deze standplaats over van Pieter en Martine Lutin-Verhaege, de Jaargetijden, uit Moerkerke. Pieter en Martine behoren tot de pioniersgeneratie van de biologische sector in Vlaanderen. Meer nog, Pieter is heel erg betrokken bij zijn planten en is een bio dynamische boer in hart en nieren. Na het opstarten van dit biodynamisch tuinbouwbedrijf heeft dit duo een markt in Knokke en een winkel in Brugge uitgebouwd om de afzet van hun groenten te garanderen. De evidente kanalen van nu: veilingen en verschillende groothandels, voedselteams waren in die tijd nog weinig aan de orde in Oost-Vlaanderen. Zij brachten hun klanten in contact met een groot gamma biologische groenten en fruit van goede kwaliteit en smaak. De markt bestaat reeds meer dan 28 jaar en nu is voor hen de tijd rijp om hun zaak over te laten. Pieter blijft nog een tijdje doorgaan met groenten telen voor de markt en daar zijn de nieuwe overnemers heel blij mee. De klanten op de markt kwamen al in contact met ’t Livinushof omdat de ajuin, sjalot, kolen en aardappelen reeds aangekocht werden voor deze markt te Knokke.

We laten Martine aan het woord

Beste Klanten,
Soms neemt het leven een onverwachte wending waardoor iets geregeld wordt wat je zelf niet beter had kunnen bedenken !
Het goede nieuws is dat Maarten Noë, onze stagiair van het voorjaar, beslist heeft om met jeugdig doch doordacht enthousiasme onze bio-markt te Knokke vanaf 1 oktober 2014 over te nemen.

Pieter en Martine zullen hem gedurende 2 maand nog bijstaan, alvorens hun 3° leeftijdsfase in te gaan.
Pieter zal nog verder groenten kweken voor de markt, en we hebben er alle vertrouwen in dat Maarten de markt met kwaliteit en trouw verder zal zetten.
Maarten is de 2° zoon van « Het Livinushof », bekend van de goede biogold en juliette aardappels, uien en sjalotten.

Vanaf september zullen jullie Maarten beter leren kennen.
Christine blijft naast Maarten het vertrouwde gezicht.
Verder nieuws volgt tegen eind september.

Vriendelijke groeten en tot ziens,
Pieter Lutin pieter.lutin@skynet.be
Martine Verhaeghe martine.verhaeghe@gmail.com
17 augustus 2014