De schuilhut

Door de toenemende bedrijvigheid op de boerderij werd de nood aan een ontvangstruimte groot. Via het bestuur van Mondina vzw kwamen we in contact met Jef Van Overschelde, die de architect werd van de schuilhut. Hij maakte een eenvoudig concept dat breed bruikbaar is. Zo kunnen groepen kinderen en jongeren daar ontvangen worden, maar vergaderingen allerhande kunnen hier ook doorgaan. Ook privé initiatieven van niet al te grote omvang kunnen gebruik maken van onze accommodatie. Wie gebruik wil maken van de schuilhut kan met ons contact opnemen.

Meer Informatie

Het gebouw heeft een benedenverdieping en boven is er een ruimte in het dak. Overal is er glas en daardoor komt de natuurlijke omgeving tot haar recht. Boven kijk je ver in het landschap of kan je genieten van de kruidentuin van Mondina vzw. Er is een sanitair blok met twee douches en drie toiletten. Aan de keukenblok kan men koken en bakken. De schuilhut staat op de plek waar vroeger de oude koeienstal stond. In de schuilhut is er baksteen verwerkt van deze stal. Het gebouw zelf is gerealiseerd binnen een ecologische visie van recuperatie in combinatie van een aantal duurzame materialen : de ramen zijn gerecupereerd uit een afgebroken squashzaal, de gootsteen is oud, oude balken zijn verwerkt in het plafond ,  de kasseiweg bestaat uit verschillende types kasseien die gerecupereerd werden van een boerderij uit de buurt, het hout is thermisch behandeld.

We danken Jef Van Overschelde voor zijn grote bijdrage in deze recuperatie van de materialen en Laurent De Pauw voor zijn visie op de aanleg van de directe omgeving van de schuilhut. Ook Regionaal Landschap Meetjesland gaf aan de omgeving een streekeigen karakter door aanplant van hagen en plaatsen van afsluitingen.

  • _DSC2043 als slim object1 kopiëren
  • _DSC5110 als slim object1 kopiëren
  • groep
  • HPIM5195
  • HPIM5201
  • schuilhut 1
  • schuilhut
  • sint-magriete-livinushof-003