Over ons

‘t Livinushof is een biologische boerderij gelegen in Sint-Margriete, een dorpje in het midden van de Oost-Vlaamse polders. Jaren geleden kwamen onze voorouders op deze magische plek terecht. Ondertussen zetten wij, Pieter-Jan & Maarten Noë, als vijfde generatie de boerderij verder. We zijn trots en dankbaar dat we het levenswerk van onze voorvaderen kunnen uitbouwen.

We spitsen ons hoofdzakelijk toe op het telen van biologische grove groenten zoals ajuin, wortelen, aardappelen, kolen… Daarnaast zijn wij ook twee keer per week te vinden op de markt in Knokke met een vers aanbod van biologische groenten & fruit. Verder proberen wij ons verhaal te delen met jong en oud aan de hand van educatieve workshops op de boerderij.

181 't Livinushof - Lies Engelen Photography

Het team

Maarten

Maarten koos eerst voor een leraren opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Na enkele jaren zoeken op eigen terrein begon het idee om mee te stappen in de zaak beetje bij beetje te groeien. Al snel hakte hij de knoop door en startte een opleiding bij Landwijzer, het gespecialiseerde vormingscentrum voor biodynamische landbouw in Vlaanderen. Op deze manier kon Maarten werken en studeren blijven combineren. Zijn laatste stage volbracht hij op het tuinbouwbedrijf ‘De Jaargetijden’ van Pieter en Martine Lutin-Verhaege. Hij maakte daar kennis met rechtstreekse verkoop op de markt, achteraf blijkt, helemaal zijn ding. Na wikken en wegen kiezen de twee broers om de standplaats van het koppel over te nemen. Tot op heden zijn vooral Maarten, maar ook Pieter-Jan het gezicht van het biokraam in Knokke. De andere dagen van de week runnen ze samen de boerderij

Pieter-Jan

Pieter-Jan koos, na zijn middelbare school, voor de opleiding biodynamische landbouw op het Warmonderhof in Dronten, Nederland. Dit was een niet geheel onverwachte keuze. Eerst volgde Pieter-Jan een eerder technische opleiding. Toch is hij van jongs af aan steeds betrokken geweest bij de dagelijkse activiteiten op de boerderij. Op het Warmonderhof kreeg Pieter-Jan de kans om te leren en te evolueren in de biodynamische landbouw. Tijdens de opleiding kwam fruitteelt, tuinbouw, veeteelt en akkerbouw aan bod. Hij kwam in aanraking met antroposofie. Na vier jaar keerde Pieter-Jan terug naar ’t Livinushof met een rugzak vol kennis en ervaring. Eerst boerden vader en zoon nog zij aan zij, maar geleidelijk aan nam Pieter-Jan het roer over.