Nieuws

sep08

RECIPE BANANABREAD

Echte vrienden delen hun recepten. Op deze manier kwam dit recept bij ons terecht. Graag geven wij het door aan  onze klanten, vrienden, familie  en sympathisanten.

MAKE – EAT – LOVE AND SHARE

Organic bananabread

Ingrediënten (bij voorkeur van Biologische oorsprong)
-250g havermout
-kruidnagel
-1 eetlepel bakpoeder
-1 eetlepel bakingsoda
-2 eetlepels kaneel
-4 rijpe bananen
-3 eieren
-100g gesmolten kokosolie
-handje vol dadels
-noten/ pitten
-vanille aroma

  1. Meng de havermout, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en gecrunchte kruidnagels.
  2. Voeg nadien de bananen toe en mix grondig.
  3. Vervolgens de eieren één voor één onder het mengsel roeren. Nadien wordt de gesmolten kokosolie toegevoegd.
  4. Maak van de dadels een pasta door toevoeging van een scheutje warm water en vanille aroma.
  5. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel.
  6. Op het laatste worden de noten en pitten onder het mengsel geroerd.
  7. Nu kan het bananenbrood in de cakevorm worden gegoten.
  8. Nu het bananenbrood 1 uur bakken op 180°C.

Dit is een ideaal

ontbijt, maar kan ook dienen als gezonde snack.

TIP – Het toevoegen van wortelen of bosbessen zijn een echte aanrader.

 

Smakelijk!
’t Livinushofteam

Wil je dit artikel delen ? Share on Facebook