Blog

jul07

Wegsmijten is ’t laatste!

’t Livinushof team krijgt heel vaak de vraag: Wat gebeurt er met de producten die na een markt niet verkocht zijn? Graag neem ik jullie mee achter de schermen.

Volgende spreuk nemen wij in acht: Wegsmijten is ’t laatste!

Eerst en vooral: ’t Livinushof staat voor het aanbieden van biologisch, kwalitatief en vers product. Ondertussen wordt er een viertal keer per week bij ons geleverd. Hierdoor kan de klant rekenen op verse producten. Ook de nacht voor een markt komen er nog leveringen binnen.

Bij thuiskomst van een marktdag in Knokke worden de producten gesorteerd. Alle overschotten die thuis horen in de frigo worden op een container gestapeld. Nadien worden deze in de koelcel gereden. De producten die op kamertemperatuur dienen bewaard te worden krijgen een aparte plaats. Deze groenten en fruit kunnen meestal bewaard worden voor een volgende markt.

Natuurlijk zijn er ook verschillende groenten en fruit die minder goed bewaren. Maarten probeert in eerste instantie zo goed mogelijk in te schatten hoeveel er verkocht zal worden. Op basis daarvan wordt er besteld. Het kan altijd gebeuren dat er bepaalde producten over zijn. Deze worden in de keuken des huizes binnen gebracht. Tal van heerlijke fruitsalades, ontbijtsmoothies, potten confituur, gemengde groentensalades of verrassende ovenschotels werden reeds bereid. Ook alle producten met een beschadiging worden recht naar de keuken op ’t Livinushof afgevoerd.

Groenten, fruit en aardappelen waarvan de kwaliteit niet meer volstaat worden gebruikt als voeding voor onze kippen en schapen. Producten die zelfs voor de dieren niet meer eetbaar zijn, belanden op de composthoop.

TIP: Bio-ontbijtsmoothie

100% Biologische ontbijt smoothie

 

100% Biologische ontbijt smoothie