IT’S A BEAUTIFUL DAY

Herinnert u zich nog het vreselijk droge voorjaar? Bij de gedachte alleen al trillen onze knieën en breekt ons het angstzweet uit. Dagelijks volgden we het weerbericht en smeekten we de weergoden om een druppel regen. Jaarlijks worden wij geconfronteerd met onze afhankelijkheid van het klimaat. Toch proberen we positief te blijven en onze troeven zo goed mogelijk uit te spelen ondanks de factoren die niet te beïnvloeden zijn. Eind juni begonnen we stilaan te aanvaarden dat het zaaien van wortelen wellicht niet meer mogelijk zou zijn. Een jaar zonder wortelen is niet het einde, maar wel ontzettend jammer weten onze klanten. Tot opeens de eerste regendruppels vielen. Op dat moment namen we een cruciale beslissing: we gaan ervoor. Uiteindelijk zaaiden we onze wortelen begin juli. Ik hoor papa nog zo zeggen: ‘het is laat op ’t seizoen, maar het is niet onmogelijk.’

Ondertussen zijn we begin november. De klanten uit Knokke kunnen al een poosje genieten van onze wortelen, maar nu zijn ze voor iedereen beschikbaar. Maandag oogsten we onze wortelen van het veld. Voor dit seizoen zijn alle teelten geoogst. Dat ruikt volgens de traditie naar wafels!

Via deze weg willen we iedereen bedanken die afgelopen seizoen mee gesupporterd heeft voor regen in het voorjaar en nadien voor een goede oogst!

EEN ONGELOFELIJKE DANKJEWEL van het volledige ’t Livinushof team.

Wortel oogst
Worteloogst
Worteloogst

 

 

Sluit Menu