Be the change you wish to see in the world.

Bezoek ons bedrijf

Wenst u een bezoek brengen aan onze boerderij? Dat kan zeker! Jaarlijks ontvangen wij meer dan 40 groepen. Dit varieert van educatieve workshops voor lagereschoolkinderen oa. via Plattelandsklassen, tot rondleidingen voor jongeren en volwassenen. Wij bieden een aantal standaard programma’s aan maar, op ’t Livinushof zijn er tal van mogelijkheden. Wij overleggen graag met u over een bezoek op maat van de groep. 

PROGRAMMA’S

  1. Biologische landbouw: De bezoeken aan onze boerderij zijn een totaal belevenis. Meestal starten wij met een voorstelling van ons bedrijf. Ook lichten wij toe hoe we biologische groenten telen. Daarna zijn er tal van mogelijkheden: kookworkshop, rondrit met de tractor, wieden op het veld, proeven, … Door de interactieve betrokkenheid van de groepen komen kinderen en jongeren actief in contact met biologische landbouw. De invulling van het programma wordt verder bepaald door de groep. 
  1. Kruidenprogramma: ’t Livinushof beschikt over een kruidentuin. In deze kruidentuin komen kinderen in contact met de oude kennis van kruiden. Ze leren er de verschillende kruiden van elkaar onderscheiden en de gevaarlijke herkennen. Spelenderwijs wordt er met de volledige groep aan de slag gegaan. De kinderen kunnen kiezen voor een kook- of bak workshop met kruiden, het maken van geurzakjes, ijsjes, kruidendrank, soep of lekker genieten van een kruidenvoetbad of massage, … Bij dit programma zijn er tal van mogelijkheden die we graag vooraf bespreken.
  1. Wateronderzoek: Tijdens dit programma gaan groepen, o.l.v. een natuurgids, op zoek naar leven in de poel op ’t Livinushof. Ze gaan er aan de slag met vangnet, vergrootglas en determinatiekaart om zo de verschillende diertjes te kunnen identificeren. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor het educatief spel ‘moord in de poel’. Bij dit spel gaat de hele groep opzoek naar de ‘moordenaar’ aan de hand van opdrachten.

Mondina

Mondina vzw heeft als doel om landbouweducatie te combineren met natuur-en milieuedcuatie en Noord-Zuid betrokkenheid. Op deze manier kunnen kinderen en jongeren, maar ook volwassenen de samenhang van wereldburgerschap ervaren.

De eerste workshops van Mondina vzw werden in augustus 2003 gegeven. Mondina vzw kon geleidelijk aan groeien en uitbouwen met de financiële ondersteuning van Leader, PDPO, de Kaaihoeve en gemeente Sint-Laureins. Daarnaast beschikt de vzw over een bestuur en een denkgroep. Mondina vzw is momenteel actief op drie verschillende biologische boerderijen: ’t Livinushof (Sint-Margriete), Fruitbedrijf Koenraad Van Eykeren (Watervliet) en De Zwaluw (Lovendegem). Voor meer informatie kan u terecht op de website van Mondina vzw.